Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Dolce Vita στην Ελλάδα.



Μπουζούκια, σουίτες, μεζονέτες και… σκληρά μέτρα από τους Τροικανούς!




Η Ελλάδα αποτελεί αναμφίβολα μία από τις ομορφότερες χώρες για διακοπές στον κόσμο. Αυτό φαίνεται να το αντιλήφθησαν οι Τροϊκανοί από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος.

Ο ήλιος, η θάλασσα και τα αμέτρητα κλαμπ και μπουζούκια ενθουσίασαν τους εκπροσώπους των δανειστών μας, που γρήγορα μπήκαν στους… ελληνικούς – προ μνημονίου - ρυθμούς ζωής. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την εικόνα των τροϊκανών να βγαίνουν από γνωστό κλαμπ και να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες για την κόλαση που μας περιμένει, με κατακόκκινα τα μάτια από το ποτό…

Αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα ορίστηκε ο Μπομπ Τράα. Ο Ολλανδός οικονομολόγος, μαθημένος στην καλή ζωή, επέλεξε ως κατοικία μία μεζονέτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τον πιο ακριβό πεζόδρομο της Ελλάδας, με θέα την Ακρόπολη. Το μίσθωμα έφθανε τις 9.100 ευρώ το μήνα! Κάθε πρωί ακριβώς στις 9, ξεκινούσε από το «παλάτι» του για το υπουργείο Οικονομικών, για να ζητήσει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Προκειμένου να αποφύγει κάποια δυσάρεστη συνάντηση, απέφευγε την πεζοπορία στους δρόμους της Αθήνας. Το θωρακισμένο αυτοκίνητο έβγαινε από το υπόγειο πάρκινγκ, με εκείνον να κάθεται στο πίσω κάθισμα και τουλάχιστον δύο ακόμη άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας να επιβαίνουν σε αυτό.

Ο σάλος που προκλήθηκε από το υψηλό ενοίκιο, θορύβησε τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, που έδωσαν εντολή στον Μπομπ Τράα να μετακομίσει σε άλλη περιοχή, με χαμηλότερο μίσθωμα. Όπως και έγινε.

Επελέγη μία πολυτελή μεζονέτα στη Φιλοθέη, όπου ο κ.Τράα μένει μέχρι και σήμερα με τη σύζυγό του. Από τις 9.100 ευρώ το μίσθωμα μειώθηκε περίπου στις 5.000 ευρώ. Όμως, το τελευταίο διάστημα η πολυτελής οικεία έχει μετατραπεί σε «χρυσό κλουβί» για την οικογένεια Τράα, καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί τα απειλητικά email και οι φραστικές επιθέσεις. Για το λόγο αυτό έχουν αυξηθεί οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Ο «mr. Blue eyes» και η «Σουζάνα»

Ο Πολ Τόμσεν από την πρώτη στιγμή γοήτευσε τις γυναίκες, μεταξύ αυτών και την γνωστή Πετρούλα, που του κόλλησε το προσωνύμιο «mr. Blue eyes». Πίσω όμως από τα γαλάζια μάτια κρυβόταν ένας σκληρός διαπραγματευτής της Τρόικας. Ο Δανός επικεφαλής του κλιμακίου θεωρείται ο άνθρωπος για τις δύσκολες αποστολές.

Όποτε έρχεται στην Ελλάδα μένει σε σουίτα στο ξενοδοχείο «Χίλτον». Εκεί βρίσκεται και το προσωπικό του γραφείο, όπου περνάει ατελείωτες ώρες διαβάζοντας εκθέσεις και στοιχεία.

Εκτός, όμως, από τους τρεις άνδρες, σε σουίτα στον ίδιο όροφο φέρεται να διαμένει και κάποια «Σουζάνα». Είναι η μυστηριώδης γυναίκα, που επισκέπτεται την Ελλάδα κάθε φορά που το κλιμάκιο έρχεται στη χώρα μας για διαπραγματεύσεις. Χαρακτηριστικά, στις 3 Φεβρουαρίου η μυστηριώδης συνεργάτιδα του Τόμσεν έμεινε στη σουίτα 1046 του «Χίλτον», ενώ ο Τόμσεν στη σουίτα 1047. Έμεινε οκτώ ημέρες, όσο δηλαδή παρέμεινε και ο Τόμσεν στην Ελλάδα, ενώ τα έξοδα της διαμονής της πλήρωσε ο «mr Blue eyes» με την πιστωτική του κάρτα…

Στο ίδιο ξενοδοχείο μένουν και τα άλλα κορυφαία μέλη του κλιμακίου της Τρόικας, Μαζούχ και Μορς. Είχαν μείνει εντυπωσιασμένοι και από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», αλλά τελικά επέλεξαν το «Χίλτον», προκειμένου να αποφύγουν τις συχνές διαδηλώσειςστο κέντρο της Αθήνας.

Όλος ο όροφος έχει διαμορφωθεί ανάλογα για να καλύψει τις ανάγκες τους, ενώ έχουν προσωπικό κλειδί για το ασανσέρ, για λόγους ασφαλείας. Συνήθως γευματίζουν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, ενώ ελάχιστες φορές έχουν επισκεφθεί γραφικά ταβερνάκια.

Λιτός είναι ο τρόπος ζωής των χαμηλότερων σε ιεραρχία μελών του κλιμακίου του ΔΝΤ, σε σύγκριση με τους υψηλούς αξιωματούχους. Μένουν σε ξενοδοχεία λιγότερων αστέρων, ενώ συνήθως γευματίζουν σε εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας. «Επισκέφθηκαν το εστιατόριό μου τρία μέλη του ΔΝΤ και έκαναν λογαριασμό μόλις 40 ευρώ. Έφαγαν από ένα κυρίως πιάτο και μοιράστηκαν μία σαλάτα», λέει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στην περιοχή του Συντάγματος. Μπορεί να μην απολαμβάνουν τη χλιδή των επικεφαλής της Τρόικας,κυκλοφορούν όμως άνετα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς δεν είναι αναγνωρίσιμοι από τον πολύ κόσμο.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το ΔΝΤ να απομακρύνει από την Ελλάδα τους Τόμσεν και Μαζούχ. Μάλιστα, ο πρώτος έχει αυξημένη δουλειά, καθώς έχει αναλάβει να «σώσει» και την Πορτογαλία. Όποτε επισκέπτονται την Ελλάδα δηλώνουν γοητευμένοι από τον ήλιο και τη ζωή και σίγουρα η χώρα μας θα τους λείψει. Εμάς, από την άλλη, δεν θα μας λείψουν καθόλου…

Πηγή:http://www.newsbomb.gr/