Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οι γυναίκες έχουν οργασμό εξαιτίας της... γυμναστικής!

Οι γυναίκες δεν χρειάζονται απαραιτήτως έναν σύντροφο ή οποιοδήποτε «βοήθημα» σεξουαλικής διέγερσης για να φτάσουν στην κορύφωση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που αποκαλύπτει ότι πολλές έχουν οργασμό εξαιτίας της… γυμναστικής.

Η νέα μελέτη αφορά έναν τομέα ο οποίος εν πολλοίς δεν έχει διερευνηθεί, επισημαίνει η ερευνήτρια δρ Ντέμπι Χέρμπενικ, από το Κέντρο Προαγωγής της Σεξουαλικής Υγείας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Όπως εξηγεί, το φαινόμενο περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1953 από τον «πατέρα» της σύγχρονης σεξολογίας δρα Άλφρεντ Τσαρλς Κίνσεϊ, ο οποίος τότε είχε αποκαλύψει πως το 5% των γυναικών νιώθουν ερωτική διέγερση και φτάνουν στην κορύφωση όταν κάνουν γυμναστική.

Από τότε έως σήμερα, σποραδικά εμφανίζονταν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφορές για ανάλογα περιστατικά, αλλά σχετικές μελέτες δεν είχαν διεξαχθεί, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Sexual and Relationship Therapy».

Για να διερευνήσουν το θέμα, η δρ Χέρμπενικ και οι συνεργάτες της πραγματοποίησαν μία online δημοσκόπηση, στην οποία απάντησαν 124 γυναίκες οι οποίες είχαν βιώσει οργασμό στη διάρκεια της γυμναστικής και 246 οι οποίες είχαν βιώσει ερωτική ευχαρίστηση στη διάρκεια της γυμναστικής.

Οι περισσότερες από τις γυναίκες είχαν μόνιμη σχέση ή ήταν παντρεμένες, το 69% δήλωσαν ετεροφυλόφιλες, ενώ η μέση ηλικία τους ήταν τα 30 χρόνια (η νεώτερη εθελόντρια ήταν 18 ετών και η γηραιότερη 63).

Τα ευρήματα

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό στη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.

Οι περισσότερες γυναίκες από την ομάδα του οργασμού δήλωσαν πως ντρέπονταν όταν έφταναν σε οργασμό σε δημόσιο χώρο όπως είναι το γυμναστήριο, προσθέτοντας πως στη διάρκεια της ερωτικής τους διέγερσης δεν είχαν κάποια ερωτική φαντασίωση ούτε σκέφτονταν κάποιον που τις προσέλκυε σεξουαλικά.

Από τις γυναίκες που είχαν οργασμό την ώρα που γυμνάζονταν, το σχεδόν 45% είπαν πως τον ένιωσαν εν όσω έκαναν κοιλιακούς. Το 19% την ώρα που έκαναν στατική ποδηλασία με μεγάλη ταχύτητα, το 9,3% την ώρα της αναρρίχησης, το 7% με τα βαράκια, άλλο ένα 7% όταν έτρεχαν και οι υπόλοιπες με διάφορα είδη ασκήσεως (όπως γιόγκα, κολύμπι, χρήση ελλειπτικού μηχανήματος, αεροβική κ.τ.λ.).

Στην ομάδα των γυναικών που ένιωσαν ερωτική διέγερση χωρίς να έχουν οργασμό, τα είδη των ασκήσεων που την προκάλεσαν ήταν πολύ περισσότερα.

Ο οργασμός ήταν πιθανότερος έπειτα από πολλαπλά σετ κοιλιακών απ’ ό,τι έπειτα από μία-δύο επαναλήψεις, καθώς και όταν οι γυναίκες είχαν γυμνασθεί σκληρά.

«Πολλές από αυτές τις γυναίκες είπαν πως τους είχε συμβεί ακόμα και όταν ήταν παιδιά», δήλωσε η δρ Χέρμπενικ, προσθέτοντας πως κάποιες υπολόγισαν ότι τους συνέβη για πρώτη φορά στην ηλικία των 7 ή 8 χρονών!

Μάλιστα, «μία από τις γυναίκες μας είπε ότι είναι παρθένα και ότι της αρέσει που μπορεί να έχει αυτή την εμπειρία στο γυμναστήριο», αποκάλυψε η δρ Χέρμπενικ.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Οι ερευνητές δεν ξέρουν, αλλά ελπίζουν να το μάθουν συνεχίζοντας την έρευνά τους, ενώ προγραμματίζουν να διερευνήσουν το θέμα και σε άντρες.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ