Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Και ο Τσουκάτος επιστρέφει...............Όχι, δεν είναι αστείο. Είναι πραγματικότητα. Ο ''πάλαι ποτέ στρατηγός'' του Κώστα Σημίτη επιστρέφει ενεργά στην πολιτική σκηνή του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά στο πλάι του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Δεν ξέρουμε αν ο Μπένυ τραγουδάει το ''Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά.....'' , αλλά ο Θ.Τσουκάτος αναλαμβάνει δράση με σκοπό να στηρίξει και να εδραιώσει τον Υπουργό Οικονομικών στην ηγεσία του κινήματος.Υπενθυμίζουμε ότι και το 2007 0 Τσουκάτος είχε στηρίξει τον Βενιζέλο, στην αναμέτρηση με το Γ. Παπανδρέου, όπως άλλωστε κι άλλοι απ' το επιτελείο του Σημίτη (Νεονάκης, Λ. Αποστολίδης, Ελ. Κούρκουλα, Γ. Ζαφειρόπουλος κ.α.).

Αυτή τη φορά όμως, αξιοποιώντας και τις αρνητικές εμπειρίες του 2007, η συμμετοχή του Τσουκάτου αποφασίστηκε να είναι μεν ουσιαστική, αλλά «διακριτική». Δεν θα πρέπει να φαίνεται, για λόγους ευνόητους...


Έτσι έχει αναλάβει τις επαφές, πανελλαδικά, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τα οποία διατηρεί σχέσεις απ' την εποχή της παντοδυναμίας του.


Μάλιστα, όπως τονίστηκε σε σύσκεψη στελεχών που στηρίζουν το Βενιζέλο, θα είναι –άτυπα αλλά ουσιαστικά- το αντίπαλον δέος στον γραμματέα Μιχ. Καρχιμάκη, ο οποίος επίσης διακριτικά (λόγω της θεσμικής του θέσης) μαζεύει στελέχη υπέρ του άλλου υποψήφιου, του Χρ. Παπουτσή!


Πόλεμος «στρατηγών» μέχρι τελικής πτώσης!