Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Διεθνής διασυρμός – Τα ξένα ΜΜΕ για τα...έκτροπα στο ΟΑΚΑ.


Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες ντροπής του ντέρμπι των “αιωνίων”. Όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ φιλοξενούν εκτενείς αναφορές, με πλούσιο φωτορεπορτάζ.


Η ιστοσελίδα www.focus.de έγραψε: “Το κορυφαίο ντέρμπι στην Ελλάδα διεκόπη μετά από ταραχές στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας”.

Fifa: “Τα πολλά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού με την αστυνομία, ανάγκασαν την αναβολή του μεγάλου ελληνικού ντέρμπι, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό”.

Marca: “Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως το ματς διακόπηκε λίγο πριν το φινάλε λόγω επεισοδίων των οπαδών του Παναθηναϊκού με την αστυνομία”

Kicker: “Το κορυφαίο ελληνικό παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αναβλήθηκε, λόγω επεισοδίων. Στο ημίχρονο σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των χούλιγκαν και της αστυνομίας”.

Reuters: “Παρότι δεν υπήρχαν οπαδοί του Ολυμπιακού στο γήπεδο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υπήρχαν αρκετή βία και εκρήξεις για να μην τελειώσει το παιχνίδι. Ο Κώστας Κατσουράνης δήλωσε πως ‘ είναι μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου’. Κάτι που λέει πολλά, αφού-μεταξύ άλλων-το περσινό παιχνίδι στο ‘Καραϊσκάκης’ είναι χαρακτηριστεί ‘ντέρμπι της ντροπής’, 100 κουκουλοφόροι Έλληνες οπαδοί είχαν επιτεθεί σε Κροάτες πετώντας τους καθίσματα και φωτοβολίδες σε ματς για τα προκριματικά του Euro, ενώ οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν το ελληνικό ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω στον περσινό τελικό του Κυπέλλου”.

Guardian: Το κυριακάτικο ντέρμπι της Αθήνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού διεκόπη μετά από δύο διακοπές λόγω έκρηξης βίας από πλευράς οπαδών. Τρία οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν για την κατάσχεση της φωτιάς που είχαν βάλει σε αρκετά σημεία των εξέδρων οι οπαδοί. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση 45 λεπτά λόγω συμπλοκών οπαδών με αστυνομικούς και η οριστική διακοπή έγινε 9 λεπτά πριν το τέλος και με τον Ολυμπιακό να νικάει με 1-0 από το γκολ του Αμπντούν στο 51'.

Spiegel: Ιπτάμενες βόμβες μολότοφ, περισσότερες από 30 εστίες φωτιάς, 57 συλλήψεις. Το ελληνικό ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια μεταξύ των χούλιγκανς και έπρεπε να σταματήσει πριν το τέλος του.





Πηγή: http://www.newsit.gr/