Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων: Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012.



* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Λερναία Υδρα η διαφθορά στο Δημόσιο!

Η εφημερίδα γράφει ότι "κάθε χρόνο στις εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη διαπιστώνεται ότι η διαφθορά στο Δημόσιο που βαφτίζεται κακοδιαχείριση είναι σαν τη Λερναία Υδρα.Το τελευταίο πόρισμα-κόλαφος της ανώτατης αρχής καταγράφει όχι μόνο διατήρηση σε υψηλό αριθμό αλλά και δραστική αύξηση των κρουσμάτων "κακοδιοίκησης" σε όλο το φάσμα του δημοσίου φορέα".

* ΑΥΡΙΑΝΗ: Απόβαση Πούτιν στην Ελλάδα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα αποκτά και μεγάλη πολιτική σημασία με δεδομένο ότι μετά τις εκλογές οι ελληνορωσικές σχέσεις θα περάσουν σ`ένα νέο επίπεδο. Αυτό το έχει καταστήσει σαφές ο Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα όπου είχε συναντηθεί με τον σημερινό πρόεδρος της Ρωσίας".

* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εφραιμ έγκλειστος στη Μονή Βατοπαιδίου





Η εφημερίδα γράφει ότι "ο γέροντας αποφυλακίζεται (μάλλον σήμερα) μετά από τρεις μήνες στον Κορυδαλλό, με όρο να παραμείνει στον ’θω και εγγύηση 300.000 ευρώ".

* ΕΘΝΟΣ: Πόρισμα ελπίδα για μείωση φόρων

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρόπλασμα για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί από τη Βουλή τον προσεχή Ιούνιο, αποτελεί το πόρισμα της επιτροπής για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Οι ριζοσπαστικές προτάσεις που διαμορφώθηκαν, δημιουργούν προσδοκίες για ελάφρυνση των βαρών που έχουν επωμιστεί οι πολίτες".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Γιώργος Πάλμος αποκαλύπτει.... Τα συστήματα ECHELON και HAARP ρίχνουν τα ελληνοκυπριακά αεροσκάφη!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ηλεκτρονική άμυνα της αγγλικής βάσης στην Κύπρο εμπεριέχει δυνατότητα παρεμβολής στο σύστημα πλοήγησης ελικοπτέρων- αεροσκαφών. Η πτώση τους στην περιοχή της βάσης ενοχοποιεί τις κεραίες που συνδέονται με τα συστήμτατα ECHELON και HAARP".

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρεσιτάλ ακυβερνησίας με... μαέστρο Παπαδήμο

Η εφημερίδα γράφει ότι "καταργήθηκε ντε φάκτο ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ Πόλεμος Μπαμπινιώτη-Διαμαντοπούλου, μπάχαλο με Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ Εξακολουθεί να απειλεί με παραίτηση ο υπ.Παιδειας".

* ΕΣΤΙΑ: Τα ποσοστά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "13 αναμετρήσεις μετά την Μεταπολίτευση. Από τις 13 αυτές αναμετρήσεις, 7 φορές έχει επικρατήσει η ΝΔ και 6 φορές το ΠΑΣΟΚ. Αλλά εν προκειμένω σημασία έχει ότι το συνολικό ποσοστό των δύο κομμάτων ουδέποτε υπολείφθηκε του 67%."

* Η ΑΥΓΗ: Σκληροί με τους αδύναμους




Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών απ`όλα τα εισοδηματικά στρώματα συμφώνησαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση στους έχοντες. Αποσύρθηκε η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοικυριά μετά από παρέμβαση των τραπεζών".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δάνεια: Επιστροφή στο ν.Κατσέλη για ιδιώτες και επιχειρήσεις

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο υπουργός Εργασίας απέσυρε το άρθρο 49 το οποίο αφορούσε υπερχρεωμένους δανειολήπτες, ύστερα από πρωτοφανή παρέμβαησ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Κατόπιν τούτου, ο μόνος τρόπος ρύθμισης των χρεών είναι η προσφυγή στο νόμο Κατσέλη."

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η χαλάρωση ανησυχεί την τρόικα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παρά το γεγονός ότι η τρόικα έχει αποφασίσει να αποφύγει τις άμεσες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, διατηρεί την πίεση προς το ελληνικό πολιτικό σύστημα ώστε να αποτρέψει τη διολίσθηση σε λαϊκισμούς και υποσχέσεις που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν το νέο πρόγραμμα βοήθειας".

* Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Ποιοί συνταξιούχοι κινδυνεύουν με στάση πληρωμών

Η εφημερίδα γράφει ότι "το ΙΚΑ αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχοντας πάρει πάνω από τη μισή επιχορήγηση που προβλέπει ο Προϋπολογισμός, την ώρα που βρισκόμαστε ακόμα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Με το ρυθμό που πάει, το καλοκαίρι δεν θα έχει να πληρώσει συντάξεις, ενώ και άλλα Ταμεία έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το 25% των πόρων που θα έπρεπε να έχουν απορροφήσει".

* Ο ΛΟΓΟΣ: Ο Γολγοθάς αρχίζει μετά τις εκλογές

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας θα είναι το 2012, εκτιμά ο εκπρόσωπος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ στην τρόικα Ματίας Μορς.







* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Π.Καμμένος:έπαιξε 9,5 δισ.δρχ. Κέρδισε 1 δισ.δρχ. στη Σοφοκλέους

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πιο καλός επενδυτής, Πάνος Καμμένος, μετά τη Σοφοκλέους στοχεύει τώρα ψηλότερα: στην πολιτική. Δημιούργησε τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ένα κόμμα που πράγματι μπορεί να στοιχίσει στη ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά την ελπίδα της αυτοδυναμίας".

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ φοροληστεύουν φτωχούς φοροαπαλλάσσουν πλούσιους

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ετοιμάζεται νέα μεγάλη αύξηση της φορολογίας στο λαό. Προκλητικές απαλλαγές στην πλουτοκρατία. Μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο, αφού η αύξηση του φόρου είναι αντίστροφα ανάλογη με το εισόδημα".

* ΤΑ ΝΕΑ: Ιδού η λίστα με τα γενόσημα

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "δημοφιλή φάρμακα... εξοστρακίζονται από τα συνταγολόγια, καθώς οι γιατροί θα συνταγογραφούν μόνο τη δραστική ουσία και όχι την εμπορική ονομασία τους. Οι ασθενείς θα πηγαίνουν στο φαρμακείο, όπου ο φαρμακοποιός θα επιλέγει το φθηνότερο γενόσημο".

* City Press: Ισπανία-Ιταλία:Σε ύφεση και απελπισία

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόπειρες αυτοκτονίας στην Ιταλία της ανεργίας, με την οικονομία σε ύφεση το 2012. Μεγάλη απεργία και συμπλοκές εργαζομένων με την Αστυνομία στην Ισπανία".

* Μetro: Ραγδαία αύξηση των αστέγων...

Η εφημερίδα γράφει ότι "έκθεση-σοκ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει ότι κατά τη διετία 2009-2011 το ποσοστό των αστέγων σημείωσε άνοδο 25%. Στο 48% η ανεργία των νέων ανθρώπων, την ώρα που η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας φθάνει το 15%".