Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Οι ληστές με τα καλάσνικοφ πίσω από το χτύπημα στο Παγκράτι;


Το περιστατικό έγινε χθες βράδυ όταν ένα αυτοκίνητο άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών που προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο στο όχημα.


Τους επικίνδυνους ληστές με τα πολεμικά καλάσνικοφ, που έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον δύο ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς, πολλές ληστρικές επιδρομές σε στόχους χαμηλού οικονομικού ενδιαφέροντος αλλά και εισβολές σε σπίτια πολιτών, βλέπουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, στη περίπτωση των δύο επιβατών αυτοκινήτου, που δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ, στο Παγκράτι.

Να σημειωθεί ότι οι ίδιοι αξιωματικοί, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μέλη της ίδιας επικίνδυνης συμμορίας να βρίσκονται πίσω από την άγρια δολοφονία του 30χρονου μάγειρα και τον τραυματισμό του αδερφού του, όταν επιχείρησαν να αποτρέψουν την κλοπή του αυτοκινήτου τους, από την πυλωτή της πολυκατοικίας τους στην Καισαριανή.

Το νέο περιστατικό έγινε στις 22:40 το βράδυ της Τρίτης, στην οδό Νικηφορίδου στο Παγκράτι στις παρυφές του Βύρωνα. Στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, προκάλεσε εντύπωση το γαλάζιο αυτοκίνητο μάρκας Χιουντάι Μάτριξ, με τα φιμέ τζάμια και τα… αρκουδάκια στην εταζέρα. Κυρίως το γεγονός ότι επιβάτες ήταν δύο άνδρες, που κινούνταν σε διάφορους δρόμους της περιοχής σαν κάτι να αναζητούσαν. Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ελέγξουν, ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν από απόσταση, όταν κάποια στιγμή είδαν τον συνοδηγό να βγαίνει από το παράθυρο και να πυροβολεί τουλάχιστον τρεις φορές εναντίον τους, με πιστόλι, πιθανόν των 9ΜΜ. Κανείς δεν τραυματίστηκε, ωστόσο, παρά τις αναζητήσεις, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Το συγκεκριμένο όχημα βρέθηκε μερικές ώρες αργότερα καμένο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, σε οικόπεδο της οδού Κονίτσης στην Ηλιούπολη, και όπως διαπιστώθηκε ανήκει σε γυναίκα και έχει κλαπεί πρόσφατα από την περιοχή του Βύρωνα.

Το γεγονός ότι αυτή τη φορά οι δράστες χρησιμοποίησαν πιστόλι, δεν κάνει τους αστυνομικούς να διαφοροποιούν την άποψή τους πως πρόκειται για μέλη της συμμορίας με τα καλάσνικοφ, απλά χρησιμοποίησαν άλλο οπλισμό προκειμένου να μην ταυτοποιούνται με την προηγούμενη επικίνδυνη δράση τους. Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε έναν μήνα με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στο Παγκράτι. Στις αρχές Ιουνίου, πλήρωμα περιπολικού βρέθηκε αντιμέτωπο με άτομα που μέσα σε μια θήκη κιθάρας έκρυβαν το πολεμικό όπλο. Οι δράστες πυροβόλησαν, αλλά οι σφαίρες δεν βρήκαν τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν πίσω από την «επιθετική» τακτική των ατόμων αυτών να κρύβεται μία από τις συμμορίες με τα καλάσνικοφ που δρουν στην Αθήνα και συγκεκριμένα αυτή που πριν από δύο μήνες περίπου είχε ανοίξει πυρ εναντίον των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ύστερα από ληστεία που είχε πραγματοποιήσει σε γνωστή πιτσαρία της περιοχής του Ζωγράφου. Τη συμμορία αναζητά η αστυνομία στις περιοχές του Βύρωνα, του Παγκρατίου, του Ζωγράφου, του Υμηττού, της Ηλιούπολης, της Γλυφάδας και της Καισαριανής, στις οποίες έχει κάνει την εμφάνισή της η συμμορία.