Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αυτοδικία στην Ελλάδα του 2012.

Ελλάδα 2012. Πράξεις αυτοδικίας από πολίτες που προσπαθούν να προστατεύσουν την περιουσία τους από τα αλλεπάλληλα εγκληματικά χτυπήματα, κυρίως αλλοδαπών ληστών.
Ξημερώματα στη Παιανία εκτυλίχθηκε μια πράξη δράματος και αυτοδικίας όταν νεαρός φοιτητής σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τον ληστή που είχε εισβάλει στο σπίτι του και είχε απειλήσει τη μητέρα του. Ένα παιδί 23 χρονών που δεν είχε δείξει στο παρελθόν βίαιη συμπεριφορά, ένας νέος που έκανε όνειρα και τώρα βρίσκεται φυλακή.
Εκτός από την ιστορία αυτή , όμως, υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις αυτοδικίας. Οι περισσότερες από αυτές δεν βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για να μην ξεσηκώσουν την κοινή  γνώμη.



Στην Σπάρτη πριν από λίγο καιρό, ο Βαγγέλης Σιαμέτης, ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης και πολύ καλός επαγγελματίας, ο οποίος ουδέποτε απασχόλησε την Αστυνομία, βρέθηκε στη φυλακή επειδή πυροβόλησε ένα σεσημασμένο αλλοδαπό κλέφτη, την ώρα που λεηλατούσε την επιχείρησή του για 16η φορά.
Ο Βαγγέλης, ένα θύμα ληστείας κατ΄εξακολούθηση, πυροβόλησε τον ''άτυχο'' Ρουμάνο και τον σκότωσε.Η τοπική κοινωνία της Σπάρτης αντιμετωπίζει τον Βαγγέλη με συμπάθεια. Η ελληνική Δικαιοσύνη τον έκλεισε φυλακή και η ελληνική Αστυνομία, όταν όφειλε να είναι παρούσα, απουσίαζε.
Υπάρχουν και κάποιοι, αρκετοί ίσως,  που καταδικάζουν τον Βαγγέλη. Τι θα γίνει, λένε, αν αύριο ο καθένας πάρει ένα πιστόλι κι αρχίσει να πυροβολεί;;
Ο Βαγγέλης Σιαμέτης απαντά: ''Δεν πυροβόλησα για να σκοτώσω. Με έχουν ληστέψει 16 φορές. Μου έχουν πάρει εμπορεύματα αξίας 150.000. Αν ήθελα να πυροβολήσω και να σκοτώσω, θα το είχα κάνει από την πρώτη στιγμή''.
Ο οικογενειάρχης Βαγγέλης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή και περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης.''Χτύπησε ο συναγερμός που τον έχω συνδέσει στο κινητό μου και έτρεξα. Το όπλο το είχα για ατομική προστασία. Δεν μπορούσα να φανταστώ σε καμμία περίπτωση ότι θα σκότωνα άνθρωπο. Όταν το έμαθα, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου.''

Φυσικά η πρώτη σκέψη που έρχεται σε όλους εσάς για το Βαγγέλη που πυροβόλησε το Ρουμάνο διαρρήκτη είναι αν υποστηρίζει την ιδεολογία της Χ.Α.. Μάθαμε τόσο από τον δικηγόρο του, τον κ. Πλειώτα, όσο και από τους φίλους του, ότι ο Βαγγέλης ήταν, είναι και θα είναι ψηφοφόρος της Αριστεράς.

Ίσως να μην χωνεύεται αλλά όταν μπαίνουν στο σπίτι σου, στο χώρο σου και κάνουν πλιάτσικο το βιο σου, οι ιδεολογίες πάνε στο διάολο. Ένας αριστερός πυροβόλησε για εκφοβισμό και σκότωσε έναν  Ρουμάνο διαρρήκτη.Το κράτος που αδυνατούσε να τον προστατεύσει, τον έβαλε φυλακή....την ίδια στιγμή που δεξιοί και αριστεροί με εμφυλιοπολεμικά συνθήματα πολεμούν ο ένας τον άλλον και συσπειρώνουν τις κομματικές στρατιές. Και αν αναρωτιέστε γιατί;; Γιατί απλά δεν μπορούν να πολεμήσουν τα πραγματικά προβλήματα....