Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Οι έλληνες λιάζονται στις παραλίες και πληρώνουν την μπύρα 8 ευρώ


- Η Bild επιμένει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα
- Παρουσιάζει όλους τους έλληνες με γιοτ
- «Παρά την κρίση οι πλούσιοι Έλληνες απολαμβάνουν την πολυτέλεια».

Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς που έχει γραφτεί αυτό. Άλλωστε η εμμονή της γερμανικής εφημερίδας Bild με την Ελλάδα είναι πλέον γνωστή.

Έστειλε ρεπόρτερ σε μια περιοχή που δεν πηγαίνει ο μέσος έλληνας και άρχισε να ψάχνει ανάμεσα στα κότερα και στις πανάκριβες ξαπλώστρες σημάδια φτώχειας!

Τίτλος του δημοσιεύματος του αντικειμενικού δημοσιογράφου: «Παρά την κρίση οι πλούσιοι Έλληνες απολαμβάνουν την πολυτέλεια».

Ο ρεπόρτερ όλως περιέργως πέφτει πάνω σε πάμπλουτους Έλληνες που λιάζονται σε ονειρικές παραλίες, πληρώνουν την μπύρα τους 8 ευρώ και κάνουν πάρτι με πλούσιο μπουφέ.

Ο ρεπόρτερ φωτογραφίζεται στο γιοτ του Γιάννη, ενός πλουσίου που δείχνει και που είναι η βίλα του.

Σύμφωνα με τη Deutche Welle η Bild περιγράφει στο ρεπορτάζ της: «Μια εβδομάδα πρίν τις βουλευτικές εκλογές όπου η χώρα απειλείται με έξοδο από το ευρώ. Την ώρα που η ανεργία καλπάζει με 22%, την ώρα που όλο και περισσότερο άνθρωποι απειλούνται από την πείνα, η ελίτ της χώρας περιχαρακώνεται. Δεν πληρώνει φόρους και θωρακίζει τα λεφτά της στο εξωτερικό».

Ο ρεπόρτερ επιλέγει να συναντήσει την ελληνική φτώχεια σε μια απομονωμένη παραλία μιας πλούσιας συνοικίας. Περιγράφει λοιπόν ότι στο νερό υπάρχουν υπερπολυτελή πλεούμενα που επιβλέπουν σεκιουριτάδες, ότι στο μπαρ της παραλίας η μπύρα κοστίζει 8 ευρώ και το μπουκάλι η σαμπάνια 1000 ευρώ.

Γράφει ο ρεπόρτερ: «Ρωτάμε τους πλούσιους Έλληνες γα τις ευθύνες τους, πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν 200 δις ευρώ στην Ελβετία, πώς είναι δυνατόν μόνο 25.000 Έλληνες να δηλώνουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ ετησίως; Τους ρωτάμε αν πληρώνουν φόρους. Και εκείνοι απαντούν: γιατί να πληρώσουμε φόρους; Για να τα βουτήξει το διεφθαρμένο κράτος;»