Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ξαναέβαλε την... κασέτα η Κριστίν Λαγκάρντ: Οι Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους


Είναι αναγκαίο για να ανακάμψει η χώρα είπε η κα ΔΝΤ στο CNN
- Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τις δηλώσεις που προκάλεσαν κατακραυγή
- Τότε, η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες



Παρά τα λεγόμενά της, τελικά αποδεικνύεται ότι η Κριστίν Λαγκάρντ δεν το έμαθε το μάθημα της. Και υπέπεσε στο ίδιο ατόπημα για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα. Παρά την κατακραυγή, ακόμη κι από τα μέλη του Δ.Σ. του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η επικεφαλής του Ταμείου μας κούνησε ξανά το δάχτυλο και ζήτησε να πληρώνουμε τους φόρους μας!

Αυτή τη φορά δεν το έκανε μέσω ενός εντύπου (όπως ο Guardian) αλλά μέσω του CNN. Επανέλαβε ότι θεωρεί αναγκαίο οι Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους για να ανακάμψει η χώρα.

«Θεωρώ ότι η πληρωμή των φόρων από τους φορολογούμενους πολίτες είναι αναγκαία για την ανάκαμψη οποιασδήποτε χώρας. Της Ελλάδας, όπως και των άλλων», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξής.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παραδέχτηκε πως οι δηλώσεις της για τους... κακούς Έλληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους (τέλος Μαΐου στην εφημερίδα Guardian) προκάλεσαν "πολύ εκνευρισμό και δυσαρέσκεια", είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.
 Δε θυμήθηκε όμως ότι τότε ζήτησε επανειλημμένα συγγνώμη και μέσω Facebook και μέσω δηλώσεων και μέσω τοποθέτησής της στο διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ και ότι είπε πως «πήρε το μάθημά της».

Η Λαγκάρντ βρέθηκε στο στόχαστρο και των μελών του Ταμείου, που θεώρησαν ότι οι δηλώσεις της και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, έφεραν σε δύσκολη θέση το ΔΝΤ.
Στην τελευταία τους έκθεση για την ελληνική οικονομία, τον Μάρτιο, οι οικονομολόγοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρουν τα χαμηλά φορολογικά έσοδα που οφείλονται στην περιορισμένη φορολογική βάση και την εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Οι νέες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ έρχονται σχεδόν την ίδια στιγμή με ένα νέο -αισχρό- δημοσίευμα της Bild, σύμφωνα με το οποίο "οι Έλληνες λιάζονται στις παραλίες και πληρώνουν την μπύρα 8 ευρώ, έχουν γιοτ και απολαμβάνουν την πολυτέλεια»!