Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ποιος είναι τελικά ο Ηλίας Κασιδιάρης;

Για ακόμα μία φορά βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο 32χρονος εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής που βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην περιφέρεια Αττικής. Ποιός είναι, όμως, ο γεωπόνος με το ψευδώνυμο «προστατευόμενος», που διδάσκει πάλη στους ομοϊδεάτες του και τι είναι ο «Τομέας Χ» που έχει γράψει;

Από το Γεωπονικό στη Χρυσή Αυγή

Γεννημένος στον Πειραιά, ο Ηλίας Κασιδιάρης φοίτησε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στη Χημεία Τροφίμων. Από τα φοιτητικά του χρόνια, έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα και εντάχθηκε νωρίς στη Χρυσή Αυγή, ακτιβιστής της οποίας έγινε μετά την απόλυσή του από τον στρατό.

Στους κόλπους της οργάνωσης ο 32χρονος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «ο προστατευόμενος», μιας και φέρεται ως ένα από τα απολύτου εμπιστοσύνης πρόσωπα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που ανέλαβε υπεύθυνος Τύπου, αναλαμβάνοντας να εξωραΐσει το προφίλ της Χρυσής Αυγής, «πλασάροντάς» την ως φιλολαϊκή.

Βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής. Μάλιστα, φήμες που κυκλοφόρησαν ήθελαν τον κ. Μιχαλολιάκο (ο οποίος πήρε και τον Ηλία Κασιδιάρη στο ραντεβού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τις επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης) να αποκλείει κάθε υποψήφιο που αλφαβητικά θα έμπαινε πάνω από τον Ηλία Κασιδιάρη, με στόχο να τον προωθήσει ακόμα περισσότερο και να εκλεγεί.

Με 13.937 σταυρούς, ο Ηλίας Κασιδιάρης βγήκε πρώτος σε σταυρούς, ενώ ο ίδιος σχολίασε το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου γράφοντας, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα της «Χρυσής Αυγής»: «σήμερα που ο λαός κατάλαβε απόλυτα την απάτη της ψευτοδημοκρατίας τους, πληθαίνουν διαρκώς οι φωνές που εξυμνούν το καθεστώς της 21ης Απριλίου».

Δάσκαλος στο street fighting και… συγγραφέας

Λάτρης των πολεμικών τεχνών, ο 32χρονος δεν παραλείπει να εκπαιδεύσει στελέχη της Χρυσής Αυγής στις πολεμικές τέχνες: σε ερημικά μέρη, παραδίδει μαθήματα street fighting, για μάχες σώμα με σώμα!

Με στρατιωτικό κούρεμα, αρθρογράφησε ουκ ολίγες φορές για τις μεθόδους πάλης.

Το 2008 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Τομέας Χ», το οποίο επιδεικνύει με καμάρι και μέσω της σελίδα του στο Facebook.

Τι είναι ο «Τομέας Χ»;
Όπως διαβάζουμε στην περιγραφή του, περιλαμβάνει οκτώ διηγήματα για ισάριθμες μάχες, «όπου το πνεύμα του πολεμιστή και οι αρετές του πολέμου σκιαγραφούνται στην πραγματική τους διάσταση, τόσο σε φυσικό όσο και σε μεταφυσικό επίπεδο». «Τομέας Χ είναι η ύστατη γραμμή αμύνης σε μια μάχη μέχρις εσχάτων. Μια ελεύθερη ζώνη εκεί όπου όλα τα μέτωπα καταρρέουν. Τομέας Χ είναι ο τομέας Θησείου σε μία Αθήνα φλεγόμενων ερειπίων. Το αεροδρόμιο Λευκωσίας με τους Έλληνες Καταδρομείς να αναχαιτίζουν την πολυάριθμη στρατιά του Αττίλα... Στους σύγχρονους καιρούς, χωρίς καμία διάθεση σύγκρισης με τα θαυμαστά έργα των παλαιών, Τομέας Χ είναι για λίγες στιγμές η πλατεία Κολοκοτρώνη. Ο χώρος αναφοράς των Ελλήνων που συνειδητά αντιστέκονται στην παρακμή και την πνευματική υποτέλεια», συνεχίζει ο συγγραφέας.

Για την ιστορία, ο «τομέας Θησείου», ήταν η σημαντικότερη «μάχη» στην οποία ενεπλάκη η δοσιλογική Οργάνωση Χ του αντικομμουνιστή αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Γρίβα στα Δεκεμβριανά, λίγο πριν τον εμφύλιο…

Κατηγορούμενος για ληστεία, οπλοφορία και σωματικές βλάβες

Πριν σοκάρει άπαντες με την χειροδικία στον «αέρα» της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε καθίσει στο εδώλιο για μια υπόθεση από το παρελθόν του.

Ο 32χρονος κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατηγορίες τις οποίες αρνείται.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2007, πέντε άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν στου Ζωγράφου σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γκλοπ και, αφού τον τραυμάτισαν με μαχαίρι, του αφαίρεσαν την ταυτότητά του διά της βίας. Στη συνέχεια, διέφυγαν με αυτοκίνητο που τους παρείχε ο Κασιδιάρης, την πινακίδα του οποίου είχε σημειώσει αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, το αυτοκίνητο ήταν μισθωμένο στο όνομά του.

Αρνούμενος τις κατηγορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστηρίζει πως την εν λόγω ημέρα βρισκόταν στο νοσοκομείο ως ιατρικός επισκέπτης και το αυτοκίνητό του ήταν παρκαρισμένο εκεί, κάτι που διαψεύδουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Η δίκη έχει αναβληθεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιουνίου.