Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Mατιά στις ειδήσεις.


Ενώ η ευρωζώνη αναζητά λύση στο ελληνικό ζήτημα, η απόφαση για την εκταμίευση τις επόμενης δόσης εκκρεμεί. Το Βερολίνο φαίνεται να προτιμά «λύση πακέτο» για Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο.

«Ελπίζω το Σαββατοκύριακο να πείσουμε τους συναδέλφους μου στο Eurogroup ότι είναι δυνατόν να μας δώσουν περισσότερο χρόνο, χωρίς να χρειαστούν επιπλέον χρήματα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη συνέντευξή του στη γερμανική BILD




Η κοινωνία είναι γονατισμένη και οι δανειστές, μας έπιασαν από το λαιμό, υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή.


Περίπου 400.000 οικογένειες στην Ελλάδα σήμερα δεν έχουν ούτε ένα μέλος εργαζόμενο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας.
Σημείωσε ότι τρεις στους τέσσερις ανέργους είναι άνω των 30 ετών και έκανε λόγο για διάλυση των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο που να οδηγεί σε υγιή οικονομική ανάκαμψη.


Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου ο τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτης τόνισε ότι τώρα θα προχωρούσε σε διερεύνηση της λίστας.


Έμμεσες αιχμές για το χειρισμό της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ άφησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβερδος, κατά την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, υπογραμμίζοντας ότι «το πολιτικό σύστημα πνέει το κύκνειο άσμα του», αλλά θα πρέπει να δώσει σαφείς και πειστικές εξηγήσεις για όλα.


Υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων που πυροδότησε ο χειρισμός της λίστας Λαγκάρντ, συνεδριάζει εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για συντονισμένη και χυδαία επίθεση, που στρέφεται κατά του ιδίου, του ΠΑΣΟΚ, αλλά κατά της σταθερότητας της χώρας.

Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε από τον ανακριτή ο πρώην γγ εξοπλισμών και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη μετά την έκδοση εντάλματος από τον ανακριτή, καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής στο εξωτερικό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υγείας διοργανώνουν για την Πέμπτη στις 12 μεσημέρι από κοινού οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.



Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης καταγράφει στις χώρες-μέλη του 48 εκατομμύρια ανέργους, όπως υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού, Άνχελ Γκουρία, στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κρίση είναι πλέον ορατή στους δρόμους των ευρωπαϊκών χωρών και υπάρχει κίνδυνος διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.


Την τριμερή συνάντηση των ηγετών της Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας την Παρασκευή, προανήγγειλε το ιταλικό πρωθυπουργικό γραφείο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα σημεία, με τα οποία θα ασχοληθούν οι τρεις πολιτικοί.

Η Γερμανία δεν θα προσπαθήσει να αποτρέψει οποιαδήποτε οικονομική διάσωση της Ισπανίας από την Eυρωζώνη, διεμήνυσε από την Ισπανία ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ.

Αύξηση του φόρου εισοδήματος σε όλες τις κατηγορίες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Βίκτορ Γκασπάρ, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας.

Στο Ντένβερ του Κολοράντο πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεμαχία μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, που περιστράφηκε σε εσωτερικά θέματα, όπως η οικονομία, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα κοινωνικά προγράμματα και ο ρόλος του κράτους.


Την έγκριση της τουρκικής Βουλής για χερσαία εισβολή στη Συρία αναμένεται να ζητήσει σήμερα η κυβέρνηση της Άγκυρας, μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.