Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ματιά στις ειδήσεις.



Απαγχονίστηκε στο σπίτι του στο Βόλο, ο πρώην υφυπουργός Eσωτερικών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚΛεωνίδας Τζανής.
Είχε γραφτεί ότι το όνομά του 56χρονου ήταν στη λίστα με τους 36 πολιτικούς που ελέγχει το ΣΔΟΕ.
Θα κηδευτεί σήμερα  Παρασκευή στο Βόλο.


Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν το πρωί οι 12 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο Πεντάγωνο. Σε ένδειξη συμπαράστασης συνάδελφοί τους έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.




Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενώ σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής αξιωματικός της Αστυνομίας στο Πεντάγωνο.
Στο μεταξύ σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ παραδέχθηκε ότι οι αρχές αιφνιδιάστηκαν. «Σήμερα αστοχήσαμε. Σήμερα η ελληνική αστυνομία αστόχησε» δήλωσε χαρακτηριστικά.




Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει το πρωί ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ όπως φαίνεται, το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την τρόικα για τα επιπλέον μέτρα.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν κατάργηση των δώρων στις συντάξεις του ΟΓΑ, μεγαλύτερη μείωση στις υψηλές συντάξεις και αύξηση της φορολογίας στις ναυτιλιακές εταιρίες.
Σε περίπτωση συμφωνίας, θα υπάρξει νέα σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων πριν από το Eurogroup της Δευτέρας.

Στη Βουλή θα σταλεί η λίστα με τα ονόματα των περίπου 2.000 μεγαλοκαταθετών σε τράπεζα της Ελβετίας, όπως αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων μετά από αίτημα σύσσωμης της Βουλής. Νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ζήτησε από τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Θανάση Νάκο, να ενεργήσει ώστε να παραδοθεί η λίστα στην επιτροπή.

Ατυχείς χειρισμούς στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ, επεσήμανε η πλειοψηφία των βουλευτών που μίλησαν στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Πλήρη καταστροφή» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, το ενδεχόμενο απόπειρας βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας μέσω εγκατάλειψης της ευρωζώνης και επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, σημειώνοντας μάλιστα πως η έξοδος από τη νομισματική ένωση «δεν είναι επιλογή» για τη χώρα μας.


Όλες οι χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, εκτός από την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Αντίθετος με τη μετακύλιση του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, Μάριο Ντράγκι χαρακτηρίζοντας το ενδεχόμενο μιας τέτοιας κίνησης ως ένα είδος χρηματοδότησης των ελλειμμάτων.

Παρά όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ισπανική οικονομία η χώρα είναι ανταγωνιστική και βιώσιμη, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Λουίς ντε Γκίντος σε ομιλία του στο LSE με θέμα την οικονομική στρατηγική της κυβέρνησης Ραχόι.



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) χρειάζεται διαβεβαιώσεις ότι οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα θα καλυφθεί και πως το δημόσιο χρέος της χώρας μας βρίσκεται στο δρόμο της βιωσιμότητας προτού εκταμιεύσει το μερίδιο που του αναλογεί για το πακέτο διάσωσης, όπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο μέλη έχει πλέον το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης.