Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ειδήσεις.....

Νέα συνάντηση με Στουρνάρα την Παρασκευή. Στα 9 δισ. τα μέτρα του 2013,με τη μερίδα του λέοντος να καταλαμβάνουν οι συντάξεις. «Έκλεισε» και η φορολογική μεταρρύθμιση. Οι τράπεζες τελικώς θα πληρώσουν τα 555 εκ. στο Δημόσιο.

Ολοκληρώθηκαν οι νέες διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας για το πακέτο των μέτρων ύψους 13,6 δισ. ευρώ που αφορούν στο 2013 και το 2014.

Αναντιστοιχία σε 13.500 περιπτώσεις εντοπίστηκαν μεταξύ εμβασμάτων στο εξωτερικό και των δηλωθέντων εισοδημάτων στην Ελλάδα, όπως δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι των 54.000 φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.


Με κατηγορηματικό τρόπο το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε φήμες ότι έχει τεθεί από την τρόικα θέμα εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας, με κάτω από 150 κατοίκους. Όπως αναφέρει το υπουργείο, «οι φήμες αυτές –οι οποίες κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο- δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Την πεποίθηση ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα θα υπερψηφιστούν από τη Βουλή εκφράζει το 83% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Η οργή και η αγανάκτηση πάντως των πολιτών συνεχίζει να αυξάνεται (23% το Σεπτέμβριο – 28% τον Οκτώβριο), με το 80% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό (72%) να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.

Συνεχίζεται κανονικά στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ η απογραφή των συνταξιούχων, λόγω μεγάλης προσέλευσης, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος.
Ωστόσο όσοι απογράφονται αυτό το διάστημα, καθώς έχει λήξει η προθεσμία απογραφής, θα λάβουν τη σύνταξη μόνο από τα κατά τόπους υποκαταστήματα από τις 22 Οκτωβρίου και μετά.


Πεντέμισι και πλέον ώρες διήρκεσε η μαραθώνια κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Εν μέσω υψηλών τόνων και με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου από το ΣΥΡΙΖΑ να πιέζει και να ερωτά για μια και πλέον ώρα τον κ. Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την τοποθέτησή του άφησε αιχμές για τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Διώτη.


«Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι σημαντική, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την ευρωζώνη» όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, στο πλαίσιο συμμετοχής του σε συζήτηση με αντικείμενο την καταπολέμηση της κρίσης η οποία διοργανώθηκε από το think tank «Φίλοι της Ευρώπης».


Ένταση και επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων, μελών παραθρησκευτικών οργανώσεων και Χρυσής Αυγής, που διαμαρτύρονταν για την παράσταση «Corpus Christi», η οποία παίζεται στο θέατρο «Χυτήριο», στην Ιερά Οδό.
Όπως έγινε γνωστό, περίπου 120 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο και άρχισαν τις διαμαρτυρίες για την παράσταση.


«Οι πολίτες δε θα επιβαρυνθούν οικονομικά από την καθιέρωση τού συστήματος «Αριάδνη», που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2013», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, με αφορμή τις ανακοινώσεις Βρούτση για την καθιέρωση του συστήματος «Αριάδνη», προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο των συντάξεων «μαϊμού».

Σε Οικονομική θέση θα ταξιδεύουν πλέον οι έλληνες βουλευτές, έπειτα από απόφαση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής στον απόηχο επιστολής της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Κατερίνας Μάρκου για το ζήτημα.