Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ … ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ;

Εδώ και καιρό οι πληροφορίες ήθελαν τον Γιώργο Παπανδρέου να βρίσκει δουλειά στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του στη διαχείριση και στην οικονομία (!) στους νέους φοιτητές, χάρη στην Γιάννα Αγγελοπούλου. Από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου διαψεύδονταν αυτές οι φήμες, όμως τώρα ο Βηματοδότης μας βάζει … ψύλλους στα αφτιά!

Το Ίδρυμα Angelopoulos Public Leaders του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, το οποίο ίδρυσε και χρηματοδοτεί αποκλειστικά το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου πρόκειται να εντάξει τις προσεχείς εβδομάδες, στο πρόγραμμά του, τους πρώτους πολιτικούς ηγέτες που ολοκλήρωσαν τον πολιτικό τους βίο και τώρα καλούνται, μετά από σχετική εκπαίδευση, να προσφέρουν τα… φώτα τους.



Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γ. Παπανδρέου, θα ενδιέφερε η ένταξή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.


Τώρα θα πείτε, ο κ. Παπανδρέου διδάσκει ήδη στο Harvard. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο κ. Παπανδρέου δεν είναι καθηγητής πρώτης βαθμίδας. Ονομάσθηκε «visiting fellow», δηλαδή επισκέπτης διδάσκων στο Institute of Politics του Kennedy School του Χάρβαρντ, το οποίο είναι τμήμα εντελώς ανεξάρτητο, από το τμήμα Angelopoulos Public Leaders Program του Χάρβαρντ.


Οι επισκέπτες καθηγητές επιλέγονται από το Ινστιτούτο Πολιτικής, συναντώνται με ομάδες φοιτητών, συντονίζουν συζητήσεις για επίκαιρα θέματα με βάση την πείρα τους από τη δημόσια και την πολιτική ζωή, αλλά και μετέχουν σε μαθήματα πολιτικής μαζί με καθηγητές του Χάρβαρντ. 
Πηγή: http://www.apospasma.gr/