Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

"Διάβολος μεταμορφωμένος και... Νονά είναι η Μέρκελ!".

Έξω από τα δόντια μιλάει η καθηγήτρια, Γκέρτρουντ Χέλερ για την Γερμανίδα καγκελάριο την οποία αποκαλεί μαφιόζα «Νονά» στο νέο βιβλίο της.

Η 71χρονη επίτιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Πάντερμπορν και μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος θεωρεί διάβολο μεταμορφωμένο την Άνγκελα Μέρκελ και την περιγράφει ως μία γυναίκα που δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να πετύχει τον σκοπό της.
Η στενή συνεργάτης του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ μίλησε στο Βήμα της Κυριακής για την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου. Σε ερώτηση ποιες μεθόδους χρησιμοποιεί η Άνγκελα Μέρκελ για να «τσιμεντάρει» το σύστημα της η Γκέρτρουντ Χέλερ απαντά: «Βασικά τρεις. Η πρώτη είναι η επιβολή της παντοδυναμίας της σε αδύναμους συνεργάτες.

Η δεύτερη η επιβράδυνση ή η κωλυσιεργία, έτσι που οι αντίπαλοί της να μη μπορούν να βλέπουν τα χαρτιά της σε επίμαχα θέματα. Και η τρίτη είναι ο δανεισμός ή το leasing ιδεών από άλλα κόμματα, από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πρασίνους. Η καγκελάριος δρα εδώ σαν πολιτική ακρίδα».

Η καθηγήτρια κατηγορεί ανοιχτά την Άνγκελα Μέρκελ ότι λειτουργεί αυταρχικά και καπατά τους νόμους. Σε ερώτηση εάν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη Μέρκελ ως ιδιωτικό πρόσωπο και ως καγκελάριο η Χέλερ λέει ότι «υπάρχει όντως κάποια σχιζοφρένεια.


Προσωπικά, είναι μειλίχιος άνθρωπος. Πολιτικά όχι. Η κυρία Μέρκελ, όπως γράφω και στο βιβλίο μου, μπήκε κατά την επανένωση της Γερμανίας, στα 35 της, στην πολιτική. Γρήγορα αντιλήφθηκε ότι μπορεί να υπερκεράσει τους άλλους αν άφηνε στην άκρη τις παραδοσιακές αξίες. Και όσο λιγότερες αξίες είχε τόσο λιγότερες και οι αναστολές της».