Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ο Παπαδήμος έκανε...τσαμπουκά σε εφορία!



Το «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» ταιριάζει απόλυτα στον τέως πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο ο οποίος, υποτίθεται, θα μας έβαζε σε τάξη.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη ΔΥΟ Ψυχικού για να υποβάλει την φορολογική του δήλωση με ετήσιο εισόδημα άνω των 300.000 ευρώ.

Η φορολογική δήλωση του κ. Παπαδήμου ήταν χειρόγραφη κι ο αρμόδιος υπάλληλος του είπε:

-Συγνώμη κ. Πρόεδρε, αλλά δεν μπορώ να την δεχτώ γιατί ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά.

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος μίλησε αυστηρά στον υπάλληλο:

-Παρακαλώ να τη δεχτείτε και μάλιστα αμέσως, γιατί δεν μπορώ να καθυστερήσω.

Ο υπάλληλος αντέδρασε με ευγένεια:

-Κύριε Πρόεδρε, σας ζητώ συγνώμη αλλά εσείς ψηφίσατε το σχετικό νόμο που μου απαγορεύει να τη δεχτώ...

Εκνευρισμένος ο τέως πρωθυπουργός πήγε στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ για να παραπονεθεί:

-Σας ζητώ κύριε διευθυντά να δεχτείτε τη φορολογική μου δήλωση γιατί δεν μπορώ να τρέχω για να βγάλω κλειδάριθμο. Φεύγω για το εξωτερικό και δεν προλαβαίνω.

Ο προϊστάμενος στην αρχή αρνήθηκε, δικαίωσε τη στάση του υπαλλήλου, αλλά τελικά κάτω από την πίεση του πρώην πρωθυπουργού δέχτηκε να παραβιάσει το νόμο του κυρίου... Παπαδήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργική απόφαση του επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου (Μάρτης 2012) απαγορεύει ρητώς στους εφοριακούς να δέχονται φορολογικές δηλώσεις χειρόγραφες αν το εισόδημά τους είναι πάνω από 12.000 ευρώ.

Και πράγματι, οι εφορίες όλης της χώρας δεν δέχτηκαν ούτε μία, εκτός του κ. Παπαδήμου, ο οποίος ψήφισε και το σχετικό αυστηρό νόμο.