Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Από το διπλωματικό γραφείο του Ανδρέα... στου Τσίπρα.

Με θητεία στο διπλωματικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου, με «προίκα» τις εκρηκτικές σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου και Δημήτρη Δρούτσα στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Γιώργος Αϋφαντής είναι ο νέος διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Αριστερός από τα 16 του χρόνια, ο συγκεκριμένος διπλωμάτης δεν έκρυψε τις πολιτικές του πεποιθήσεις, όταν θήτευσε στο Υπουργείο Εξωτερικών και είχε κατηγορήσει ανοιχτά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όταν είχε πραγματοποιήσει ομιλία σε Τούρκους διπλωμάτες στο Ερζερούμ χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερώσει του Έλληνες διπλωμάτες.

Ο κύριος Αϋφαντής αναμένεται να δώσει τις τεχνοκρατικές συμβουλές του στην αξιωματική αντιπολίτευση, ιδιαίτερα στο θέμα της ΑΟΖ, το οποίο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει θέσει ως μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Η τοποθέτηση του κύριου Αϋφαντή ήταν προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, το γραφείο του δεν θα βρίσκεται στην πλατεία Κουμουνδούρου αλλά στη Βουλή. Το πέρασμα του μάλιστα στο Εντευκτήριο της Βουλής δεν πέρασε απαρατήρητο το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων, αφού εμφανίστηκε φορώντας ένα καπελάκι του μπέιζμπολ και σπορ ντύσιμο.

Πηγή