Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Οι... αριστεροί της νέας κυβέρνησης.Με σαφή προτίμηση στους καθηγητές και στα στελέχη που προέρχονται από το ΚΚΕ εσωτερικού και τον Ρήγα, η Δημοκρατική Αριστερά κατέθεσε τις προτάσεις της για τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού.

Τη μεγαλύτερη εντύπωση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του νομικού Δημήτρη Στεφάνου, παλαιού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιάννη Ραγκούση, στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς προτάθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη ο οποίος «χρεώνεται» στη ΔΗΜΑΡ.

Από το ΚΚΕ εσωτερικού προέρχεται η πολεοδόμος - χωροτάκτης Μάρω Ευαγγελίδου, η οποία είναι μέλος του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της ΔΗΜΑΡ και αναλαμβάνει γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος. Την ίδια κομματική προέλευση έχει και η νέα γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης Αννα Αναγνωστοπούλου.

Γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας ανέλαβε ο καθηγητής ΕΜΠ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών) Βασίλης Μάγκλαρης.

Στο υπουργείο Παιδείας επελέγη ως γενική γραμματέας Διά Βίου Μάθησης το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Ελένη Καραντζολα, η οποία είναι επίκουρη καθηγήτρια στην Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας.

Γενικός γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο οικονομολόγος, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Σπιλάνης, ο οποίος θεωρείται «δεξί χέρι» του Δημήτρη Χατζησωκράτη και ήταν υποψήφιος βουλευτής Λέσβου της ΔΗΜΑΡ.

πηγή: tanea