Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Facebook: Greeks are against Lagarde



Ξεπέρασαν τις 12.000 σήμερα τα απαξιωτικά σχόλια, οι αντιδράσεις και τα μηνύματα στην προσωπική σελίδα της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στο Facebook, με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, μιλώντας με σκληρή γλώσσα για τους Ελληνες.

Μάλιστα, δημιουργήθηκε ειδική σελίδα κατά της Κριστίν Λαγκάρντ, που προτρέπει τους χρήστες του Facebook να κάνουν «like».

Η σελίδα έχει όνομα: Greeks are against Lagarde - Οι Ελληνες είμαστε κατά της Lagarde με την προτροπή: «Κάντε κλικ στην σελίδα να της δείξουμε την δύναμή μας»

Αλλα επιθετικά, άλλα υβριστικά και άλλα πιο συγκρατημένα εκφράζουν την αντίθεση πολλών Ελλήνων στα λεγόμενα της Κριστίν Λαγκάρντ.

Πάρα πολλά είναι τα υβριστικά μηνύματα ,που οι συνεργάτες της διευθύντριας αναγκάστηκαν να απομακρύνουν ενώ η χθεσινή της απόπειρα να κατευνάσει τα πνεύματα φαίνεται να μην λειτούργησε, αφού οι νέες αναρτήσεις απαντούν στο περιεχόμενο της «απολογητικής» της δήλωσης.

Μερικές από αυτές:

«Δεν χρειαζόμαστε τη συμπάθεια σου στην Ελλάδα !»

« Οι Έλληνες εργαζόμενοι πληρώνουν τους φόρους τους οι οποίοι είναι δυσβάστακτοι»

«Με το μισθό σου ζει ολόκληρη η Αφρική ! Βοήθησε αυτούς!»

Ωστόσο οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται στο διαδίκτυο αφού αν και το ΔΝΤ θεωρεί λήξαν το ζήτημα μετά τη χθεσινή δήλωση –ανασκεύαση της κ.Λαγκάρντ φαίνεται να υπάρχει αμηχανία για το θέμα στους κύκλους του.

Την ίδια ώρα ενοχλημένη φαίνεται η Κομισιόν ενώ σαφείς αποστάσεις πήρε και η Ουάσινγκτον.

Η πιο σημαντική αντίδραση είναι αυτή της εκπροσώπου του γάλλου προέδρου που δήλωσε σε οξύ τόνο: "Την βρίσκω ολίγον σχηματική και γελοιογραφική την άποψή της. Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να δοθεί".

Τέλος,οι δηλώσεις της κ.Λαγκάρντ έχουν προκαλέσει θύελλα στο διεθνή Τύπο , με άλλους να συμφωνούν με τα λεγόμενα της και άλλους να διαφωνούν ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση των ελληνικών κομμάτων που με ανακοινώσεις που εξέδωσαν επικρίνουν τη διευθύντρια του ΔΝΤ.