Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Ο Πεπόνης θα ζητήσει άρση ασυλίας του Γ. Παπανδρέου

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης οι ενέργειες του πρώην πρωθυπουργού, που Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν στη δικαστική διερεύνηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

O κ. Παπανδρέου, μετά και την κατάθεση-«φωτιά» του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη για το μνημόνιο εξέφραζε φόβους για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνούσε την προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο.

Μάλιστα, πρόσωπα κοντά στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου εκτιμούσαν ότι η κατάθεση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα άνοιγε τον χορό των εξελίξεων, με τον πρώην πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι ορισμένοι θα θελήσουν να τον βλάψουν ηθικά και πολιτικά, επιρρίπτοντάς του βαρύτατες ευθύνες για την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ειδησεογραφικά sites αναφέρουν ότι ο κ. Πεπόνης θα μεταβεί στη Βουλή, ακόμη και την Παρασκευή το πρωί, προκειμένου να καταθέσει αίτημα για την άρση της ασυλίας του κ. Παπανδρέου.

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί για το εάν το αίτημα σχετίζεται με τα CDS ή την κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη, που υποστήριξε ότι το ΔΝΤ γνώριζε ότι το πρώτο μνημόνιο ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.